Pada 9 Mac y lalu, saya dan rakan-rakan telah memulakan proses rakaman video iaitu tugasan kumpulan nagi subjek Teknologi Pendidikan. Walaupun kami bergerak dengan kekurangan seorang ahli kumpulan akibat masalah kesihatan, proses tersebut berjalan dengan lancar.

Kami telah berkumpul di gazebo FPend pada jam 10 pagi. Di sana kami telah memeriksa sekali lagi peralatan yang diperlukan untuk memulakan pembikinan video kami ini. Kami telah berbincang untuk mambuat sebuah video tentang keinginan seorang budak untuk pergi ke bulan. Video ini meliputi tentang budak tersebut dan cara-cara untuk melakukan contoh roket.

Setiap ahli kumpulan telah diberikan tugasan masing-masing. Terdapat beberapa ahli kumpulan untuk melakonkan babak yang diperlukan dalam video kami manakala yang selainnya ditugaskan untuk membuat roket tersebut. Walaupun pada asalnya, saya beranggapan bahawa proses ini hanya mengambil masa yang singkat. Namun ternyata jangkaan saya meleset sama sekali. Hampir suku hari telah kami korbankan untuk menyiapkan video ini. Keadaan ini tidak termasuk lagi dengan proses untuk mebuat penambahbaikkan video tersebut.

Advertisements